Här kommer ett härligt recept av entreprenören, yogin och rawfoodkocken Aida Begovic, som brinner för att sprida rawfoodens läkande kraft.
2 portioner
Hyvla en stor eller två mindre zucchinis i en spiralizer eller med en osthyvel. Marinera i pressad citron, olivolja och lite salt medan du gör spenatsåsen.
Ingredienser spenatsås:
• 3 dl cashewnötter
• 1 näve färsk spenat
• 3 kvistar färsk persilja
• 1 nypa salt
• 2 vitlöksklyftor
• 1/2 dl kallpressad olivolja
• 1 dl vatten
Annons
Annons
Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en mixer. Lägg upp lite bladgrönt på en tallrik och fördela zucchinipastan ovanpå. Häll sedan på spenatsåsen och toppa med soltorkade tomater, mandel och basilikablad.
LÄS MER: Spaghetti carawbonara – veganskt, lyxigt och riktigt gott!
LÄS MER: Lyxig raw trippel chokladtryffeltårta