Balans – i livet, på mattan, på tallriken

Sofia
Ekholm

Möte med en munk

Jobb, Meditation, Yoga 20 Mar

Hej måndag!

Hur mår ni? Jag har ägnat helgen åt slapp, yoga, promenader, filmmys och så har jag och resten av familjen firat min älskade makes födelsedag!

Vi samlades för att äta italiensk brunch (många goda vegoalternativ!) på Park Hermina (för er som har vägarna förbi Kalmar så är det ett himla mysigt ställe i stadsparken med god mat och makalös utsikt över vårt vackra slott).

Och vad är väl en födelsedagsbrunch utan lite uppiggande bubblor?  😉

IMG_3276

Nu stundar en ny vecka och med den en massa skojiga ting! Jag ska bland annat träffa underbare ex-munken Björn Natthiko Lindeblad för en liten pratstund (inte så lite excited!!), resultatet kommer i Yoga World lite längre fram i år. Dessvärre sammanfaller vår frukostdate med min yogaklass som jag efter ganska lång frånvaro bestämt mig för att återgå till. Nåväl, det kommer fler fredagar. Och än så länge känner jag mig himla duktig som håller i gång min practice här hemma.

Hur ser er vecka ut? Något roligt/tråkigt/spännande/ledsamt ni vill dela med er av?

Namaste

/S

 

 

 

Hej måndag!

Hur mår ni? Jag har ägnat helgen åt slapp, yoga, promenader, filmmys och så har jag och resten av familjen firat min älskade makes födelsedag!

Vi samlades för att äta italiensk brunch (många goda vegoalternativ!) på Park Hermina (för er som har vägarna förbi Kalmar så är det ett himla mysigt ställe i stadsparken med god mat och makalös utsikt över vårt vackra slott).

Och vad är väl en födelsedagsbrunch utan lite uppiggande bubblor?  😉

IMG_3276

Nu stundar en ny vecka och med den en massa skojiga ting! Jag ska bland annat träffa underbare ex-munken Björn Natthiko Lindeblad för en liten pratstund (inte så lite excited!!), resultatet kommer i Yoga World lite längre fram i år. Dessvärre sammanfaller vår frukostdate med min yogaklass som jag efter ganska lång frånvaro bestämt mig för att återgå till. Nåväl, det kommer fler fredagar. Och än så länge känner jag mig himla duktig som håller i gång min practice här hemma.

Hur ser er vecka ut? Något roligt/tråkigt/spännande/ledsamt ni vill dela med er av?

Namaste

/S

 

 

 

Just nu längtar jag efter…

Hello allihopa!  :-)

Känner ni den – fredagskänslan?

Det märks att det snart är dags för lunch för att istället för att jobba sitter jag här och funderar över vad jag vill äta till middag ikväll. Det lutar åt…

prawn-1697991Färska räkor…

artichokes-1101Kokt kronärtskocka med citron…

bread-1768622Nybakat surdesgbröd (not by me though!)…

oil-1383546Åsså lite goda tillbehör som olivolja, flingsalt, aioli och tomater.

Vad tror ni om det?  😉

Ha en underbar fortsättning på fredagen, allihop! Försök att unna er något riktigt gott som kroppen vill ha.

Namaste

/S

Alla bilder kommer från Pixabay.com

Hello allihopa!  :-)

Känner ni den – fredagskänslan?

Det märks att det snart är dags för lunch för att istället för att jobba sitter jag här och funderar över vad jag vill äta till middag ikväll. Det lutar åt…

prawn-1697991Färska räkor…

artichokes-1101Kokt kronärtskocka med citron…

bread-1768622Nybakat surdesgbröd (not by me though!)…

oil-1383546Åsså lite goda tillbehör som olivolja, flingsalt, aioli och tomater.

Vad tror ni om det?  😉

Ha en underbar fortsättning på fredagen, allihop! Försök att unna er något riktigt gott som kroppen vill ha.

Namaste

/S

Alla bilder kommer från Pixabay.com

5 platser jag gärna skulle besöka igen

Resor 16 Mar

Åh, solen skiner och våren är på g, men jag kan ändå inte låta bli att längta bort… Här är de 5 platser som jag inte skulle ha någonting emot att besöka just nu:

  1. ROM

rome-2040716

Jag är kär i den italienska huvudstaden och har varit där ungefär fem gånger (har tappat räkningen). Men INGET slår några dagar i ett vårigt Rom. De antika ruinerna, maten, vinet, promenader längs Tibern och chill i någon av de många parkerna… Lovely!

2. PALMA

IMG_6182

Jag vill alltid åka till Palma, så är det. I framtiden hoppas jag att vi skaffar en lägenhet där, men tills dess att det är möjlig får jag nöja mig med att drömma. För er som är nyfikna på stan – missa inte nästa nummer av Yoga World då jag bjuder på ett reportage för den som vill åka dit och yoga!

3. STOCKHOLM

vinLängtar man inte alltid lite till Stockholm? Ett glas i solen på någon av alla stans mysiga uteserveringar är ett måste varje vår. Allra helst vill jag åka dit när körsbärsträden blommar i Kungsan!

4. ATEN

Akropolis

Vi var ju i Aten i höstas, och det är en stad jag verkligen skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till. Kanske lite närmare sommaren, så kan man kombinera cityvistelsen med några dagar ute bland de grekiska öarna. Santorini är ett av mina drömresemål, som jag bara måste hinna med innan det är dags att plocka ner skylten. Men tills dess är det väl ett tag, kan man ju hoppas.

5. INDIEN

IMG_0591 (2)När vi hade åkt runt i norra Indien i två veckor ville vi varken se landet eller indisk mat igen, men det ändrades ganska snabbt. Jag skulle gärna ta en båttur på Ganges vid Varanasi igen, och sedan sakta vandra upp mot stan i de vindlade gränderna. Det är en upplevelse jag bär med mig i hjärtat för alltid.

Nu vill jag höra – Vart längtar ni?

Namaste

/S

Åh, solen skiner och våren är på g, men jag kan ändå inte låta bli att längta bort… Här är de 5 platser som jag inte skulle ha någonting emot att besöka just nu:

  1. ROM

rome-2040716

Jag är kär i den italienska huvudstaden och har varit där ungefär fem gånger (har tappat räkningen). Men INGET slår några dagar i ett vårigt Rom. De antika ruinerna, maten, vinet, promenader längs Tibern och chill i någon av de många parkerna… Lovely!

2. PALMA

IMG_6182

Jag vill alltid åka till Palma, så är det. I framtiden hoppas jag att vi skaffar en lägenhet där, men tills dess att det är möjlig får jag nöja mig med att drömma. För er som är nyfikna på stan – missa inte nästa nummer av Yoga World då jag bjuder på ett reportage för den som vill åka dit och yoga!

3. STOCKHOLM

vinLängtar man inte alltid lite till Stockholm? Ett glas i solen på någon av alla stans mysiga uteserveringar är ett måste varje vår. Allra helst vill jag åka dit när körsbärsträden blommar i Kungsan!

4. ATEN

Akropolis

Vi var ju i Aten i höstas, och det är en stad jag verkligen skulle kunna tänka mig att åka tillbaka till. Kanske lite närmare sommaren, så kan man kombinera cityvistelsen med några dagar ute bland de grekiska öarna. Santorini är ett av mina drömresemål, som jag bara måste hinna med innan det är dags att plocka ner skylten. Men tills dess är det väl ett tag, kan man ju hoppas.

5. INDIEN

IMG_0591 (2)När vi hade åkt runt i norra Indien i två veckor ville vi varken se landet eller indisk mat igen, men det ändrades ganska snabbt. Jag skulle gärna ta en båttur på Ganges vid Varanasi igen, och sedan sakta vandra upp mot stan i de vindlade gränderna. Det är en upplevelse jag bär med mig i hjärtat för alltid.

Nu vill jag höra – Vart längtar ni?

Namaste

/S

Ugnspannkaka med spenat

Recept 14 Mar

FullSizeRender 2

Hello peeps!

Waz up? Jag har haft typ noll skrivinspiration de senaste dagarna, och istället för att då plita ner något icke läsvärd skit så tycker jag att det är bättre att helt enkelt hålla datorlocket stängt och ägna sig åt annat.

Men idag tänkte jag bjuda på ett recept, inspirerat från Koket.se – Ugnspannkaka med spenat och ost!

Till 4 portioner behövs:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk  salt
  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 150 g fryst, tinad spenat
  • 2 st rårivna potatisar
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 tsk nyriven svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop en pannkakssmet på vetemjöl, ägg, salt och mjölk. Tillsätt spenat, riven potatis och riven ost och rör om. Slå ner smeten i en smord form (cirka 30 x 40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills pannkakan stannat.

FullSizeRender 3

Supergott, nyttigt och lättlagat! Ofta gör vi dubbel sats och fryser in i portionsbitar – hur smidigt som helst att ta upp och värma.

Den här gången använde vi fryst, hackad bladspenat, men det blir godare (och snyggare) med HEL fryst bladspenat  😉

FullSizeRenderMed det önskar jag er en fortsatt fin tisdag, smaklig spis och namaste!
/S

 

 

FullSizeRender 2

Hello peeps!

Waz up? Jag har haft typ noll skrivinspiration de senaste dagarna, och istället för att då plita ner något icke läsvärd skit så tycker jag att det är bättre att helt enkelt hålla datorlocket stängt och ägna sig åt annat.

Men idag tänkte jag bjuda på ett recept, inspirerat från Koket.se – Ugnspannkaka med spenat och ost!

Till 4 portioner behövs:

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk  salt
  • 3 st ägg
  • 5 dl mjölk
  • 150 g fryst, tinad spenat
  • 2 st rårivna potatisar
  • 1 dl riven ost
  • 0,5 tsk nyriven svartpeppar

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop en pannkakssmet på vetemjöl, ägg, salt och mjölk. Tillsätt spenat, riven potatis och riven ost och rör om. Slå ner smeten i en smord form (cirka 30 x 40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills pannkakan stannat.

FullSizeRender 3

Supergott, nyttigt och lättlagat! Ofta gör vi dubbel sats och fryser in i portionsbitar – hur smidigt som helst att ta upp och värma.

Den här gången använde vi fryst, hackad bladspenat, men det blir godare (och snyggare) med HEL fryst bladspenat  😉

FullSizeRenderMed det önskar jag er en fortsatt fin tisdag, smaklig spis och namaste!
/S

 

 

En usel yogi

Precis som Elina blir jag överstimulerad ibland och behöver dra mig undan. Mycket händer just nu, både på det professionella och det privata planet och det blir tyvärr inte mycket kvar av mig att dela med mig av och inspirera här på bloggen. Till stor del för att jag helt enkelt inte känner någon kreativitet, då allt just nu handlar om logiskt tänkande, beslut och väntan (!).

feng-shui-1927589
Foto: Pixabay.se

Jag tycker det är väldigt jobbigt att inte kunna påverka saker, och när det kommer till att ”let go” är jag (vad man skulle kunna kalla  en person om man var den dömande typen, hm… ) en usel yogi. Jag vill ha kontroll och jag vill veta vad som sker och vad utgången blir.

Ja, ni hör ju.

Hur eller hur så har jag varit grymt bra på att hålla liv i yogan den här veckan (det har blivit ett kortare pass med efterföljande mantra på hemmamattan praktiskt taget varje dag) och strax ska jag rulla ut den för fredagens practice.

För övrigt ser jag fram emot en helg med mycket mys, kanske en roadtrip med shopping till närliggande stad, förhoppningsvis pizza och något gott att dricka till middag ikväll och så en massa läsning. När jag behöver skingra tankarna så läser jag nämligen och på senaste har jag blivit vad man kanske kan kalla ”storkund” på biblioteket. Senaste boken jag läste var En syster i mitt hus av Linda Olsson. Rekommenderas!

Namaste

/S

Precis som Elina blir jag överstimulerad ibland och behöver dra mig undan. Mycket händer just nu, både på det professionella och det privata planet och det blir tyvärr inte mycket kvar av mig att dela med mig av och inspirera här på bloggen. Till stor del för att jag helt enkelt inte känner någon kreativitet, då allt just nu handlar om logiskt tänkande, beslut och väntan (!).

feng-shui-1927589
Foto: Pixabay.se

Jag tycker det är väldigt jobbigt att inte kunna påverka saker, och när det kommer till att ”let go” är jag (vad man skulle kunna kalla  en person om man var den dömande typen, hm… ) en usel yogi. Jag vill ha kontroll och jag vill veta vad som sker och vad utgången blir.

Ja, ni hör ju.

Hur eller hur så har jag varit grymt bra på att hålla liv i yogan den här veckan (det har blivit ett kortare pass med efterföljande mantra på hemmamattan praktiskt taget varje dag) och strax ska jag rulla ut den för fredagens practice.

För övrigt ser jag fram emot en helg med mycket mys, kanske en roadtrip med shopping till närliggande stad, förhoppningsvis pizza och något gott att dricka till middag ikväll och så en massa läsning. När jag behöver skingra tankarna så läser jag nämligen och på senaste har jag blivit vad man kanske kan kalla ”storkund” på biblioteket. Senaste boken jag läste var En syster i mitt hus av Linda Olsson. Rekommenderas!

Namaste

/S

Havregryn eller bovete?

Recept 8 Mar

Många yogis, så även jag, hyllar bovete och använder det till att göra gröt. Detta har medfört att det gamla hederliga havregrynet hamnat lite i skymundan på senare år.

blueberries-531209
Foto: Pixabay

Men jag tycker att vi ska återerövra detta lilla gryn som mättat så många magar under årens lopp. För nu står det klart att det är JÄTTEBRA på många olika sätt att äta havregrynsgröt till frukost varje dag.

Därmed inte sagt att bovete inte är bra för hälsan. Men det skadar ju inte att variera kosten  😉

Mer info om det välgörande havregrynet hittar ni här.

Och om ni vill ha ett himlans gott recept på bovetegröt så är det bara att klicka sig in här.

Namaste

/S

Många yogis, så även jag, hyllar bovete och använder det till att göra gröt. Detta har medfört att det gamla hederliga havregrynet hamnat lite i skymundan på senare år.

blueberries-531209
Foto: Pixabay

Men jag tycker att vi ska återerövra detta lilla gryn som mättat så många magar under årens lopp. För nu står det klart att det är JÄTTEBRA på många olika sätt att äta havregrynsgröt till frukost varje dag.

Därmed inte sagt att bovete inte är bra för hälsan. Men det skadar ju inte att variera kosten  😉

Mer info om det välgörande havregrynet hittar ni här.

Och om ni vill ha ett himlans gott recept på bovetegröt så är det bara att klicka sig in här.

Namaste

/S

Efter en helg med massor av tårta är det dags att…

6 Mar
mixed-berries-1470226
Foto: Pixabay

För mig som högsensitiv tar en helg fullpackad med släktkalas på krafterna ordentligt, hur trevligt de än må vara, så idag har jag tagit det ganska lugnt och bara pulat med det allra nödvändigaste; ordnat med lite fakturor, svarat på mejl och ögnat igenom textunderlag som ska sättas ihop till artiklar. Och så har jag sovit på soffan en bra stund.

Eftersom det typ är snöstorm utomhus passar en dag i stugvärmen (och under täcket) alldeles utmärkt. Och då det har blivit både pavlova, kladdkaka med grädde och bärkaka med vaniljsås i helgen har jag också passat på att fylla på med lite vitaminer. Apelsiner, äpple och kiwi är mina favvisar just nu  :-)

apples-428075
Foto: Pixabay

Nu hoppas jag att snön försvinner och det fort, men oavsett om det yr utanför knuten eller inte stundar en ny vecka, och i veckan som kommer…

… ser jag fram emot: Ser ALLTID fram emot språkcaféet för nyanlända på tisdagarna. Som volontär lär jag mig nästan lika mycket som de nyanlända som kommer dit. Det är sååå roligt.

… hoppas jag: Att mannen och jag kommer iväg på en lite weekend. Stockholm, Malmö, Göteborg eller någon helt annanstans?

… lever jag lite extra efter ordspråket: ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”.

Den här väntan som vi alla dras med på ett eller annat sätt, ibland är den förlamande. Då gäller det att hitta tilliten till att allt blir bra och att det man går och väntar på verkligen är någonting värt att vänta på. Som yogi kan jag nästan tycka att det är lite pinsamt att inte kunna leva mer i nuet än vad jag gör, men en del grejer pockar helt enkelt på uppmärksamheten hur man än vänder och vrider på det… Någon som känner igen sig?

Namaste

/S

 

 

 

mixed-berries-1470226
Foto: Pixabay

För mig som högsensitiv tar en helg fullpackad med släktkalas på krafterna ordentligt, hur trevligt de än må vara, så idag har jag tagit det ganska lugnt och bara pulat med det allra nödvändigaste; ordnat med lite fakturor, svarat på mejl och ögnat igenom textunderlag som ska sättas ihop till artiklar. Och så har jag sovit på soffan en bra stund.

Eftersom det typ är snöstorm utomhus passar en dag i stugvärmen (och under täcket) alldeles utmärkt. Och då det har blivit både pavlova, kladdkaka med grädde och bärkaka med vaniljsås i helgen har jag också passat på att fylla på med lite vitaminer. Apelsiner, äpple och kiwi är mina favvisar just nu  :-)

apples-428075
Foto: Pixabay

Nu hoppas jag att snön försvinner och det fort, men oavsett om det yr utanför knuten eller inte stundar en ny vecka, och i veckan som kommer…

… ser jag fram emot: Ser ALLTID fram emot språkcaféet för nyanlända på tisdagarna. Som volontär lär jag mig nästan lika mycket som de nyanlända som kommer dit. Det är sååå roligt.

… hoppas jag: Att mannen och jag kommer iväg på en lite weekend. Stockholm, Malmö, Göteborg eller någon helt annanstans?

… lever jag lite extra efter ordspråket: ”Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge”.

Den här väntan som vi alla dras med på ett eller annat sätt, ibland är den förlamande. Då gäller det att hitta tilliten till att allt blir bra och att det man går och väntar på verkligen är någonting värt att vänta på. Som yogi kan jag nästan tycka att det är lite pinsamt att inte kunna leva mer i nuet än vad jag gör, men en del grejer pockar helt enkelt på uppmärksamheten hur man än vänder och vrider på det… Någon som känner igen sig?

Namaste

/S

 

 

 

Recept för pigga morgnar

Recept 5 Mar

FullSizeRender 4

Hej!

Jag ber om ursäkt, både tid och inspirationen har trutit i veckan, men nu är jag tillbaka och tänkte dela med mig av ett tips som gör sega morgnar lite enklare att ta sig igenom.

Häromdagen testade jag nämligen att göra overnight oats. Och så gott det blev!  :-)

Vet man med sig att man är trött om morgnarna och inte orkar göra frukost är det här det perfekta tipset eftersom man gör det kvällen innan.

Så hur går man tillväga då? Jo, man tager helt enkelt hvad man hafver, vilket i mitt fall var ekologisk yogamüsli med amarant, dadlar och med smak av ayurvediska kryddor från My Muesli samt vanlig hederlig vaniljyoghurt.

FullSizeRender 3

Till en portion tog jag ca 20 g müsli och 1 dl yoghurt, vilket jag sedan rörde ihop noga och ställde i kylen över natten.

Smaken blev lite lagom syrlig och kryddig, jättegott! Vill man ha mindre socker kan man ju köra på naturell yoghurt, själv gillar jag den lite sötare med vaniljsmak bäst  😉

FullSizeRender 2

Pimpa hela härligheten med valfria bär och komplettera med en smörgås eller ett kokt ägg för en komplett måltid.

Nu ska jag ta en promenad i det blåsiga vädret för att sedan göra mig klar för släktkalas nummer två den här helgen – puh!

Namaste

/S

FullSizeRender 4

Hej!

Jag ber om ursäkt, både tid och inspirationen har trutit i veckan, men nu är jag tillbaka och tänkte dela med mig av ett tips som gör sega morgnar lite enklare att ta sig igenom.

Häromdagen testade jag nämligen att göra overnight oats. Och så gott det blev!  :-)

Vet man med sig att man är trött om morgnarna och inte orkar göra frukost är det här det perfekta tipset eftersom man gör det kvällen innan.

Så hur går man tillväga då? Jo, man tager helt enkelt hvad man hafver, vilket i mitt fall var ekologisk yogamüsli med amarant, dadlar och med smak av ayurvediska kryddor från My Muesli samt vanlig hederlig vaniljyoghurt.

FullSizeRender 3

Till en portion tog jag ca 20 g müsli och 1 dl yoghurt, vilket jag sedan rörde ihop noga och ställde i kylen över natten.

Smaken blev lite lagom syrlig och kryddig, jättegott! Vill man ha mindre socker kan man ju köra på naturell yoghurt, själv gillar jag den lite sötare med vaniljsmak bäst  😉

FullSizeRender 2

Pimpa hela härligheten med valfria bär och komplettera med en smörgås eller ett kokt ägg för en komplett måltid.

Nu ska jag ta en promenad i det blåsiga vädret för att sedan göra mig klar för släktkalas nummer två den här helgen – puh!

Namaste

/S

Daydreaming…

FullSizeRender 4Shit, tiden bara flyger iväg! Redan torsdag. Men trots att tiden går fort och det är mycket att göra så hinner jag drömma mig bort. Ni som har följt mig ett tag vet att jag är förälskad i Mallorca, och att en av mina största drömmar är att flytta dit någon dag – på del- eller på heltid. Nu ser det inte ut att bli så den närmaste tiden, men den som väntar på något gott…  :-)

I slutet av förra veckan fick jag hem den här fina boken – Mallorca a la Camilla – skriven av Camilla Bröms, som är bosatt på Mallorca sedan några år tillbaka.

FullSizeRender 6Förutom en massa härliga recept (hur gott ser inte det här blåbärsbrödet ut till exempel?!) så är boken full av härliga inspirationsbilder från Camillas fina hem och vardagslivet på ön.

FullSizeRender 8

FullSizeRender 3Vem drömmer inte om att en kylig morgon dra på sig en härlig kofta och bege sig till marknaden för att inhandla blommor och lokalt odlade ingredienser till dagens middagar? Kanske…

FullSizeRender 9… kokt kronärtskocka med olivolja och flingsalt?

FullSizeRender 2Och så blir jag så sugen på att börja odla egna kryddväxter! Snart är det dags och i år planerar jag att ha persilja, gräslök, timjan, dill, koriander och kanske basilika och oregano. Både vackert, gott och härligt att pyssla med  :-)

Om det blir någon resa till Palma i år är osäkert, men både jag och maken har börjat snegla på datum då vi eventuellt kan komma iväg några dagar…

Någon mer än jag som älskar Mallorca därute?

I så fall får ni inte missa min yoga-guide i Palma i nästa nummer av Yoga World, då jag bjuder på tiptop tips för den som vill snickra ihop en egen yogaresa till drömmarnas ö!

Fler fina bilder från Camillas liv hittar ni på hennes Instagramkonto @camillacarpediem.

Namaste

/S

 

FullSizeRender 4Shit, tiden bara flyger iväg! Redan torsdag. Men trots att tiden går fort och det är mycket att göra så hinner jag drömma mig bort. Ni som har följt mig ett tag vet att jag är förälskad i Mallorca, och att en av mina största drömmar är att flytta dit någon dag – på del- eller på heltid. Nu ser det inte ut att bli så den närmaste tiden, men den som väntar på något gott…  :-)

I slutet av förra veckan fick jag hem den här fina boken – Mallorca a la Camilla – skriven av Camilla Bröms, som är bosatt på Mallorca sedan några år tillbaka.

FullSizeRender 6Förutom en massa härliga recept (hur gott ser inte det här blåbärsbrödet ut till exempel?!) så är boken full av härliga inspirationsbilder från Camillas fina hem och vardagslivet på ön.

FullSizeRender 8

FullSizeRender 3Vem drömmer inte om att en kylig morgon dra på sig en härlig kofta och bege sig till marknaden för att inhandla blommor och lokalt odlade ingredienser till dagens middagar? Kanske…

FullSizeRender 9… kokt kronärtskocka med olivolja och flingsalt?

FullSizeRender 2Och så blir jag så sugen på att börja odla egna kryddväxter! Snart är det dags och i år planerar jag att ha persilja, gräslök, timjan, dill, koriander och kanske basilika och oregano. Både vackert, gott och härligt att pyssla med  :-)

Om det blir någon resa till Palma i år är osäkert, men både jag och maken har börjat snegla på datum då vi eventuellt kan komma iväg några dagar…

Någon mer än jag som älskar Mallorca därute?

I så fall får ni inte missa min yoga-guide i Palma i nästa nummer av Yoga World, då jag bjuder på tiptop tips för den som vill snickra ihop en egen yogaresa till drömmarnas ö!

Fler fina bilder från Camillas liv hittar ni på hennes Instagramkonto @camillacarpediem.

Namaste

/S

 

”I am prepared for the worst, but hope for the best.”

IMG_3135Hej på er! Helgen min har varit blå, i alla fall om man ser på bilderna! Blå jeansskjorta, blå himmel och blått fat till semlan  :-)

Eftersom det är måndag så kommer här den sedvanliga lilla listan.

I veckan som kommer…

… ska jag: Börja på en skrivkurs där läraren är ingen mindre än Sofia Sievertsotter! Hörde jag pepp??? Har inga direkta förväntningar (för en gång skull i livet), så därför kan det väl inte bli annat än bra?

… ser jag fram emot: Karin Björkegren Jones gästar vår lilla stad på torsdag och jag ska förstås dit och lyssna på hennes föreläsning som går under rubriken ”Yoga i nöd och lust”. Tror att det finns biljetter kvar.

IMG_3136

Vill jag: Att våren och värmen ska komma! Än är det över en månad tills jag åker utomlands, men jag behöver ljus och värme nuuu. Eller helst igår.

Undrar jag: Hur mor min ska lyckas få ihop desserten till lördagens middag. Har skickat över lite inspirationsbilder på enkla marängtårtor, men min mamma är inte direkt en tiopoängare i köket så vi får se… Kanske ska beställa en prinsess för säkerhets skull? Maten? Det blir take out.

FullSizeRender 2

Är min intention med yogan… Att helt enkelt YOGA. As good intention as any  😉

Tänker jag på följande citat lite extra:

”I am prepared for the worst, but hope for the best.”

– Benjamin Disraeli

Det var det, nu ska jag gå och värma mig en vegetarisk färdigrätt med pasta från Felix (på tal om kokkonst på hög nivå). Ha en fantastisk vecka nu, alla fina!

Namaste

/S

 

IMG_3135Hej på er! Helgen min har varit blå, i alla fall om man ser på bilderna! Blå jeansskjorta, blå himmel och blått fat till semlan  :-)

Eftersom det är måndag så kommer här den sedvanliga lilla listan.

I veckan som kommer…

… ska jag: Börja på en skrivkurs där läraren är ingen mindre än Sofia Sievertsotter! Hörde jag pepp??? Har inga direkta förväntningar (för en gång skull i livet), så därför kan det väl inte bli annat än bra?

… ser jag fram emot: Karin Björkegren Jones gästar vår lilla stad på torsdag och jag ska förstås dit och lyssna på hennes föreläsning som går under rubriken ”Yoga i nöd och lust”. Tror att det finns biljetter kvar.

IMG_3136

Vill jag: Att våren och värmen ska komma! Än är det över en månad tills jag åker utomlands, men jag behöver ljus och värme nuuu. Eller helst igår.

Undrar jag: Hur mor min ska lyckas få ihop desserten till lördagens middag. Har skickat över lite inspirationsbilder på enkla marängtårtor, men min mamma är inte direkt en tiopoängare i köket så vi får se… Kanske ska beställa en prinsess för säkerhets skull? Maten? Det blir take out.

FullSizeRender 2

Är min intention med yogan… Att helt enkelt YOGA. As good intention as any  😉

Tänker jag på följande citat lite extra:

”I am prepared for the worst, but hope for the best.”

– Benjamin Disraeli

Det var det, nu ska jag gå och värma mig en vegetarisk färdigrätt med pasta från Felix (på tal om kokkonst på hög nivå). Ha en fantastisk vecka nu, alla fina!

Namaste

/S