Yoga World
Annons
Annons
Meditation

3 övningar för mindre stress

Allt fler lever under konstant stress. Hjärnan behöver med jämna mellanrum en paus för att vi ska kunna bearbeta information, få nya perspektiv och bli mer effektiva. Tar du dig någonsin tid att bara sluta ögonen och andas? Reducera din stress och boosta prestationsförmågan med tre enkla, men effektiva, övningar.

TRE 3-MINUTERSTIPS

  1. NÄRVARANDE ANDNING

Sitt bekvämt med rak rygg på en stol och med båda fötterna i golvet. Låt axlarna sjunka ned och placera händerna i knät. Slut ögonen och ta ett djupt andetag. Följ andningen in och ut ur kroppen. Känn luftströmmen in genom näsan, genom svalget ner i lungorna och tillbaka igen. Fortsätt andas in och ut, iaktta och följ andningen. Avsluta med ett djupare andetag där du på utandningen släpper ut all luft i ett långt kraftfullt andetag.

  1. AVSPÄND KROPPyasuragi-3

Stå upp med jämn balans på båda fötterna och lätt böjda knän. Börja sakta vrida överkroppen från sida till sida med armarna hängande löst efter sidorna. Börja långsamt och öka sedan kraften i rörelsen. Låt gärna huvudet följa med. Låt sedan rörelsen sakta avstanna tills du hamnar i ett mittläge med jämn balans. Slut ögonen och ta ett djupare andetag där du på utandningen släpper ut all luft i ett långt kraftfullt andetag. Känn hur kroppen känns nu jämfört med innan.

Annons
Annons
  1. TACKSAMMA TANKAR

Sitt, stå eller ligg bekvämt. Slut ögonen och ta ett djupt andetag. Ägna en stund åt att tänka på vad du är tacksam över i ditt liv. Kanske tar du mycket för givet både gällande dig själv och den yttre världen? Den här övningen kan fördjupas med tiden och du kommer att bli allt bättre på att upptäcka allt som finns att vara tacksam för. Avsluta med ett djupare andetag och skänk dig själv en tacksamhetens tanke oavsett hur du känner dig just nu.

yasuragi-21

Den här lugn- och ro-skolan kommer från det japanska spahotellet Yasuragi i Stockholm. Vill du läsa mer om Yasuragi kan du ta en titt på Yoga Worlds reportage om Japansk wellness på Yasuragi.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.