Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

5 anledningar att inte yoga (ja, du läste rätt)

Yogan är på stark frammarsch och var du än tittar kommer du omges av information som säger att yoga är bra för dig och lista anledningar varför du borde yoga. Vi är inget undantag. Men ibland kanske inte yoga är svaret – ja, du läste faktiskt rätt. Så här är några anledningar till varför du INTE borde yoga.

1. Vid akuta och allvarliga skador

Yogan är bra för otroligt mycket, men det kan inte bota allt och alla och det kan heller inte ersätta sjukvården. Det här gäller särskilt när du har genomgått en operation, har ihållande värk i leder eller dragit på dig en allvarlig skada. Ta dig tid till att låta kroppen läka och kolla alltid med din läkare om det är okej att yoga innan du ställer dig på mattan igen. Om du saknar yogan och allt som den ger dig kan du prova att meditera tills du är på benen igen.

2. För att du är skitsnygg i yogatights

Good for you, tänker vi, men att börja med yoga bara för att visa upp dig och din vältränade kropp i en miljö där det är socialt acceptabelt att ha på sig tajta, stretchiga kläder är inte en tillräckligt bra anledning att yoga. Det kommer heller inte ge dig tillräckligt med motivation när din praktik börjar bli utmanande. Lämna istället egot vid dörren och njut av allt som yogan har att erbjuda.

Annons
Annons

3. För att det är trendigt

Yoga är riktigt populärt just nu och det tycker vi såklart är superbra, eftersom fler och fler får upp ögonen för yoga. Men det är lätt att ryckas med och fokusera på fel saker. Du köper den dyraste yogamattan, yogaaccessoarer hit och dit och ekologiska kläder i drivor. Missförstå oss rätt, det är helt okej, men fokus borde i första hand ligga på hur yogan får dig att må – utan prylar och skrytiga Instagrambilder.

4. När du är sjuk

Det är otroligt lätt att bli beroende av yoga eftersom man ju mår så bra av det, men är det något som yogan lär oss så är det att lyssna på sin kropp. Om kroppen vill att du ska stanna i sängen med en varm kopp te och ett paket näsdukar kan det vara bra att lyssna och lyda. Ta en paus från alla intensiva asanas och satsa på en mjukare och lugnare praktik – kanske till och med meditation? Tänk också på att det är lätt att smitta andra i yogastudion, och det vore ju synd!

5. För att gå ner i vikt

Att vara smal är långt ifrån synonymt med att vara frisk och lycklig. Vissa är helt enkelt inte skapta för att vara pinnsmala, och då kommer inte yogan kunna ge dig det. Yoga är fantastiskt bra för både konditionsträning, flexibilitet och fettförbränning men det allra viktigaste är att yogan lär dig mer om din kropp. En optimal kroppsform är inte nödvändigtvis är en smal kropp, utan en stark sådan som får dig att må bra.

LÄS MER: Yoga – från mystik till beprövad vetenskap
LÄS MER: 7 vetenskapligt bevisade fördelar med yoga

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.