Yoga World
Annons
Annons
Yoga

5 tips: Fixa egen hemmastudio

Inte alla har tid och möjlighet till att ta sig till en professionell yogastudio, så varför inte ta studion hem till dig istället? Här hittar du fem tips om hur du fixar din egen hemmastudio.

1 Hitta rätt plats
Var i hemmet du ska yoga får du känna in själv – gå runt och känn var i huset eller lägenheten du trivs bäst och känner dig som lugnast. Sedan kanske du vill ha lite lugn musik på. Är det mycket ljud där du bor kan du stoppa in öronproppar för att riktigt kunna lyssna på din andning.

2 Yogamattan
Det kan var bra att införskaffa en yogamatta. Bäst är det att välja en ekologisk matta men de är lite dyrare så man kanske kan investera i en sådan senare när man vet att man kommer fortsätta med sina yogastunder.

Annons
Annons

3 Hjälpmedel
Det är även bra att införskaffa en kudde så att man kommer upp en aning och att bäckenet tippar fram. Då får man rätt ställning med lite svank på ryggen. Många använder även så kallade yogablock, men det fungerar även att använda sig av böcker som man hittar i hemmet. I början blir de till en sorts förlängning av händerna för de som ännu inte är så viga.

4 Det ska vara bekvämt
Mjuka och sköna träningskläder är också att rekommendera. Kläderna ska helst vara något åtsittande, men inte så pass att man får problem att inta vissa positioner, och inte för säckiga så att de stör dig i din yoga. Yogapass bör avslutas med vila och då är det viktigt att inte frysa, så därför kan det vara en bra idé att ha en filt till hands. Viktigast av allt är att du är bekväm.

5 En positiv känsla
Vissa yogisar vill även ha ett litet ”altare” i sin hemmastudio – ett mindre bord där man ställer saker som ger en positiv känsla, till exempel något föremål från en semesterresa, ett fotografi, ett ljus eller varför inte en blomma? Vill man inte ha ett altare så kan man ju såklart placera ut stämningshöjare runt om i rummet – det fungerar precis lika bra.

Vi rekommenderar starkt att man lär sig grundtekniken av experter innan man ger sig på avancerade yogapositioner själv i hemmet. När du känner dig trygg i din förmåga kan du använda dig av Youtube-videor eller andra forum för att inspireras. Nedan listar vi några bra sidor och länkar som kan hjälpa dig i din hemmapraktik:

Yogobe
YogaWorlds Vevve yogar på YouTube
Yogobe Courses (meditationsträning) med Ulrica Norberg

Lefterows hälsoplattform 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.