Yoga World
Annons
Annons
Asana

6 dansanta yogapositioner – let’s dance

Rör dig och andas i takt med musiken i den här dansyogasekvensen och få en rolig och energigivande variation på din vanliga praktik.

1
1. Utkatasana (stolen)

Efter uppvärmningen börjar du på mattan i tadasana (berget) som utgångsläge. Håll fötterna jordade mot golvet medan du successivt sänker höfterna ner i utkatasana. Efter 15 sekunder och i takt med musiken går du tillbaka upp i tadasana.

2. Från virabhadrasana 2 (krigaren 2) till utthita parsvakonasana (utvidgad sidovinkelsposition)

Från tadasana kliver du bakåt med vänster ben ut i en krigare 2 och böjer höger ben längst fram vid mattkanten. Svep med höger arm ner på höger lår och vänster arm upp mot örat i utthita parsvakonasana. Flytta tillbaka till krigaren 2 och upprepa tre gånger i takt med musiken.


 

Annons
Annons

3

3. Från utthita parsvakonasana (utvidgad sidovinkelsposition) till viparita virabhadrasana (omvänd krigare)

Med benen jordade och det högra knät böjt i utthita parsvakonasana, sträcker du höger arm upp ovanför huvudet i en omvänd krigare och sänker ner vänster arm till vänster baksida lår. Upprepa tre gånger till musik.

4. Trikonasana (triangeln), variation

Håll triangelpositionen med utsträckta armar. Från utthita parsvakonasana sträcker du ut höger ben och sträcker upp armarna ovanför huvudet. Aktivera knäskålarna och låren. Sträck ut sidorna ordentligt och andas.


 

2
5. Från virabhadrasana 2 (krigaren 2) till utthita parsvakonasana (utvidgad sidovinkelsposition) och viparita (omvänd krigare)

Med virabhadrasana 2 som utgångsläge rör du dig mellan de tre positionerna. Håll varje position i ett andetag. Håll höger knä böjt och det vänstra benet starkt och jordat. Avsluta flödet i virabhadrasana 2.

6. Parsvottanasana (pyramiden) till virabhadrasana (krigaren 3)

Med virabhadrasana 2 som utgångsläge vrider du ansiktet mot mattans framkant med höger fot framåt, höfterna i samma riktning och högra benet rakt. Fäll framåt in i positionen och böj höger knä ner i virabhadrasana 3. Kliv tillbaka med båda fötterna till mattans framkant i tadasana. Kliv tillbaka i krigaren 1 och upprepa positionerna två, tre, fyra och sex på vänster sida tills låten är slut.

LÄS MER: Så gör du framåtfällningar
LÄS MER: Yogans åtta grenar: Yamas

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.