Portioner: 12
Tidsåtgång: 15 minuter plus en timme på kylning
INGREDIENSER
En generös nypa salt
En stor kokt rödbeta
En stor mogen avokado, skalad
¼ tsk vaniljextrakt
3 msk äkta lönnsirap
100 g osötad kakao plus lite extra till garnering
Kokosflingor till garnering
TILLAGNING
1. Kör rödbetan, avokadon, vaniljextrakt, lönnsirap och hälften av kakaon i en mixer eller matberedare. Mixa tills allt har blandat sig.
2. Lägg i resten av kakaon och mixa tills det har blandat sig. Lägg över chokladblandningen i en liten skål. Täck över och ställ i kylskåp i en timme.
3. När blandningen är färdigkyld lägger du en tesked av innehållet i handen. Smeten ska vara ganska kladdig, men ändå lätt att forma till bollar.
4. Lägg lite kakao och kokosflingor på varsin tallrik och rulla chokladtryffeln i den ena eller den andra tills bollen är täckt.
RECEPT: Fransk fougasse på surdeg
RECEPT: Sallad i burk – perfekt på picknicken!
LÄS OCKSÅ: Det här med yogisk kosthållning
Sååå gott det låter, måste testa! 🙂