Yoga World
Annons
Annons
Yogaliv

Yoga från cykelsadeln

Förgyll cykelturen med en hjärtformad rutt.

Alla vet att det är hälsosamt att cykla. Nu kan det bli ännu mer hälsosamt. Med lite tanke och planering bakom kan du skapa en rutt – en hjärtformad faktiskt – som öppnar upp ditt hjärta för att ta in ännu mer magi i form av hälsa, helande och lycka.

Sarah Bayaidah är en aktiv yogi som älskar friheten med att cykla och hon tror fullt och fast att en hjärtformad rutt kan göra underverk i livet.

”Att cykla en hjärtformad rutt har många fördelar för dig, både som cyklist och yogi”, säger hon. ”Jag tror verkligen att den positiva energi som skapas när man cyklar en hjärtformad rutt är ett kraftfullt, roligt och aktivt sätt att uttrycka sin passion på och visa att man följer sitt hjärta.”

Bayaidahs egna uppfinning Cycle Your Heart Out (cycleyourheartout.com) är utformad för att hjälpa andra att skapa sina egna hjärtformade rutter – spana in hennes videos där för att få koll på hur man gör. Hon har hållit på med det här sedan 2011, med målet att inspirera och ge kraft åt människor över hela världen att skapa sin egen hjärtformade rutt – och följa sina hjärtan. Hon håller just nu på att göra en serie instruktionsvideor om hur man går till väga. ”Jag älskar att inspirera folk till det här”, säger hon.

Positiv energi
Så, vad handlar det om egentligen? Och varför just hjärtformat? Bayaidah säger att den positiva energi som skapas när man cyklar en hjärtformad rutt gör att det blir ett härligt och roligt sätt att både komma i form och följa sitt hjärta.

Annons
Annons

”Mina rutter är inte perfekta. De följer inte heller de mest utsiktsvänliga stigarna, men det gör ju inte livet heller – det är fullt av oförutsägbara överraskningar. Men om man följer sin passion med all den kärlek man bär i hjärtat kommer man att snubbla över många glädjeämnen längs vägen, vilket i sin tur ger en möjlighet att skapa sina egna mästerverk här i i livet.” Naturligtvis är idén också helt och hållet portabel. Rutterna kan variera i längd, vilket betyder att man kan göra det i princip var som helst i hela världen. På Bayaidahs hemsida kan man följa utstakade hjärtformade rutter, som till exempel en lättcyklad cykelled runt Hyde Park i London på 5,42 km. Det är perfekt för den som vill ta en tur genom huvudstaden och samtidigt undvika trafik. ”Det enda man behöver hålla koll på är ekorrarna”, skrattar Sarah. Du behöver inte ens äga en egen cykel. Det är bara att plocka upp någon av parkens hyrcyklar och sedan lämna den när man är klar.

Det finns även några rutter i Spanien, runt Barcelona och Sevilla och i Italiens huvudstad Rom. Bayaidah hittade den här rutten under en weekendresa tillsammans med en vän. ”Det var en trevlig överraskning att upptäcka att parken Villa Borghese också är hjärtformad. Jag tog fram mitt block och började skissa mitt på vackra Piazza del Popolo.”

Yogaresa
Idén har hela tiden varit inspirerad av Bayaidahs egen yoga. Hon menar att det var regelbunden yoga- och meditationsutövning som motiverade och uppmuntrade henne att satsa på sin dröm.

”Jag känner att min yogaträning under många år har hjälpt mig att hålla fokus, följa mitt hjärta och leva ett balanserat liv”, säger hon. ”Jag älskar att göra yoga när jag vaknar och jag mediterar minst 10 minuter både morgon och kväll.”

Cykla en hjärtformad rutt i Barcelona.
Cykla en hjärtformad rutt i Barcelona.

Yogan har också fått henne att välja annorlunda vägar i livet, menar hon.

”Efter att ha pluggat psykologi på universitetet hade jag inte en aning om vad jag ville göra med mitt liv. Jag minns att jag läste flera inspirerande artiklar i OM Yoga & Lifestyle som gav mig självförtroende nog att följa mitt hjärta. Efter att ha bestämt mig för att resa runt i Asien och Australien bestämde jag mig för att verkligen upptäcka min passion och mitt kall i livet. Medan jag var borta upptäckte jag den magiska känslan av att sitta i cykelsadeln och hur mycket jag älskade att måla, fotografera, resa och inspirera andra.”

När Sarah återvände till Storbritannien åkte hon på en yogaresa till Fuerteventura med Azul Fit för att komma till bättre insikt och få förståelse för sina passioner. ”Efter en fantastisk yogasession följde jag mitt hjärta och skapade Cycle Your Heart Out. Jag hade ingen aning om hur man gjorde en hemsida, hur man bloggade, redigerade videos eller planerade en rutt, men genom envishet och beslutsamhet lärde jag mig att följa mitt livs kall.”

Målet är nu att skapa hjärtformade cykelrutter runt hela världen och att sprida kärleken. Bayaidah hoppas också att hon kan dela sin dröm med andra på hemsidan, genom sina foton, målningar och videor. ”Jag är så tacksam för att jag bestämde mig för att åka på den där yogaresan med Azul Fit 2011. Det hjälpte mig att ladda batterierna, återfå fokus och ge mig den kreativa energi jag behövde för att följa mina drömmar.”

LÄS MER: Perfekta platsen för dig som är sugen på äventyr
LÄS MER: Vem definierar dig?

 

2 kommentarer

    1. Hi Sarah! Thanks for creating Cycle Your Heart Out – great idea & initiative! Love / Yoga World

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.