Yoga World
Annons
Annons
Möt

Gina vill starta en yogisk folkrörelse

Yoga och entreprenörskap. Det är två av Gina Azarics passioner och genom sitt engagemang Yoga For Good förenar hon dem bägge genom att arrangera yogaklasser där pengarna oavkortat går till välgörenhet.

När Gina Azaric började intressera sig för yoga rådde det ingen hype kring träningsformen. Hon var femton år och kom över en biblioteksbok som handlade om den uråldriga läran.

– Jag blev nyfiken på hela filosofin. Att det är en så gammal tradition, och att man redan för 5000 år sedan visste att det funkade. Sedan dess har jag i mitt vuxna liv haft stressiga jobb, framför allt på marknadsavdelningar, så yogan har varit mitt viktigaste redskap för att hantera stress, säger Gina.

VILL SLÅ IHOP YOGA MED VÄLGÖRENHET

Med en examen som civilekonom i grunden har Gina Azaric ägnat sitt yrkesliv åt marknadsföring och ledarskap. Senast kommer hon från marknadschefspositioner på Arla, Tre och Kicks. Parallellt har hon också närt ett stort intresse för välgörenhet och har på senare år försökt slå ihop de två världarna. Det var då idén om Yoga For Good kom till – ett koncept där Gina håller i yogaklasser för privatpersoner och företag och där intäkterna går till Hungerprojektet.

– Hela grundidén med Yoga For Good är att medan du yogar och gör gott för din egen kropp och själ, så gör du gott för andra kvinnor också, eftersom pengarna skickas vidare till Hungerprojektets programverksamhet.

Annons
Annons

Att det blev just Hungerprojektet Gina engagerade sig i var ingen slump. Hon har varit i kontakt med organisationen i flera år och är djupt inspirerad av Hungerprojektets metod och vision.

– Grundfilosofin är så rätt. Det handlar om empowerment. Att möjliggöra för människor att ta makten över sina egna liv. Att driva sitt eget entreprenörskap. Det tilltalade mig som person, säger Gina.

EN YOGISK FOLKRÖRELSE

Målet framöver är att skala upp Yoga For Good och engagera fler yogalärare att hålla klasser som samlar in pengar till Hungerprojektet.

– Jag vill att det ska bli en yogisk folkrörelse. Jag vill att fler ska vara med och bidra, och att fler ska delta. Jag tror att i kraften av att engagera sig så bygger vi gemenskap.

Text: Tim Olsson

LÄS OCKSÅ 7 tips för dig som vill jobba som yogalärare
LÄS OCKSÅ Shay Peretz: ”Jag vill skapa ett rum där man får vara hur man vill”

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.