Portioner: 1
Tidsåtgång: 10 minuter
INGREDIENSER
Till dressingen:
• 1 msk jordnötssmör
• 2 tsk soja
• 2 tsk sesamolja
• ½ tsk chiliflingor
• 1 tsk risvinäger
• Vatten
Annons
Annons
Till salladen:
• 100 g färska ägg- eller udonnudlar
• En selleristjälk i skivor
• Fyra rädisor i klyftor
• En stor handfull frysta sojabönor
• Tre blad finriven kinakål
• En skivad salladslök
TILLAGNING
- Vispa ihop alla ingredienser till dressingen i en bunke med en skvätt vatten. Häll ned dressingen i burkens botten. Tina sojabönorna i kokande vatten och låt vattnet rinna av i ett durkslag.
- Lägg nudlarna i ett lager ovanpå dressingen, sedan sellerin och rädisorna. Därefter lägger du i sojabönorna och toppar med den krispiga salladslöken och kinakålen.
- När du serverar häller du över allt i en skål och rör om ordentligt.
För fler yogiska godheter, se nedan recept: