Marta Dell’Anna är yogainstruktör och ett proffs på att baka glutenfritt. I rollen som produktutvecklare på Sellton, fick hon uppdraget att ta fram det perfekta receptet på glutenfritt bröd med bara naturliga ingredienser, vilket resulterade i fem bröd som nu finns i butik.
Yoga World tog ett snack med Marta, vars glutenfria bakning även finns på @martaglutenfri på Instagram.
Vad är viktigt för dig när du bakar bröd?
– Jag vill äta glutenfritt utan att få i mig en massa tillsatser, vitt socker och glutenfri vetestärkelse. Dessutom smakar färdigköpt glutenfritt bröd inte speciellt gott utan torrt och trist. Därför bestämde jag mig för att ta fram ett gott och nyttigt bröd för alla som inte tål gluten.
Hur kom du fram till recepten?
– Det tog två år och nya brödbak varje dag men jag provade mig fram.
Har du något smart baktips?
– Ta tempen på brödet. För att få riktigt lyckat bröd så använd en baktermometer. Brödet är färdigt när innertemperaturen är 96–98 grader.
Text: Emma Samuelsson
LÄS OCKSÅ: Glutenfritt eller inte?
RECEPT: Glutenfri polentakaka med mandarin och timjan
RECEPT: Hälsosamt och jästfritt bröd