Yoga World
Annons
Annons
MeditationResor

Premiär för Sveriges första kombinerade meditations- och äventyrsresor

Intresset för både aktivitetsresor och meditation har ökat de senaste åren. Nu slås dessa två ihop i nya resekonceptet Breathe In. Syftet med resorna är att öva på att bli mer närvarande med hjälp av naturen, meditation och äventyr. Något som i allra högsta grad är aktuellt då statistiken inte bara visar på att vi blir alltmer stressade, utan att vi även är frånvarande 46 % av vår vakna tid

Breathe In är för alla som vill testa på att meditera i kombination med olika äventyr runt om i världen. På resorna får deltagarna testa på ett smörgåsbord av olika meditationer som till exempel mindfulness, shaking och mantra. Bakom konceptet står influencern Josefin Dahlberg, Gustav Nord som äger produktionsbolaget Flip-Flop Interactive och Axel Wennhall som idag arbetar som meditationscoach efter att varit PR-konsult på Prime och Rippler.

Annons
Annons

– Vi har alla tre hittat en plats att landa på i meditationen och i naturen. Det vill vi dela med oss av till alla resenärer. Vi hoppas att vi kan få fler att börja meditera, att resorna kan sänka tröskeln för folk att våga prova. Därför genomför vi flera olika meditationer under resorna – för att alla ska få testa och hitta sin meditationsform som de förhoppningsvis kan ta med sig hem, säger Josefin.

Meditation i kombination med vandring, surfing eller skidor
De tre första resorna går nu att boka på www.breathein.se och är tillgängliga för alla som pratar svenska och engelska. Det första äventyret är en kombinerad vandrings- och meditationsresa i oktober 2018 till Valtournenche i italienska alperna. Det andra äventyret är två kombinerade surf- och meditationsresor till Gurubelila i Sri Lanka och det tredje äventyret är en kombinerad skid- och meditationsresa till Cervinia i april 2019.

Breathe In, Ski Out går av stapeln i april 2019 i italienska Valtournenche/Cervinia.
I Cervinia åker man skidor på 3 800 meters höjd och skidsystemet har rykte om sig att vara ett av Alpernas bästa under april månad.
Breathe In, Surf Out går av stapeln två gånger i januari/februari 2019 i den lilla byn Gurubebila på Sri Lanka.
Sri Lankas södra kustremsa med sina vita stränder och sitt turkosa hav erbjuder fantastisk surfing för både nybörjare och mer erfarna.
Breathe In, Hike Out äger rum i oktober i år i italienska Valtournenche.
På den kombinerade vandrings- och meditationsresan i Aostadalen har man ikoniska Matterhorn som kuliss.

LÄS MER: Yoga på Aruba med Yoga Girl
LÄS MER: Stressa av med ett skogsbad

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.