Denna bar smakar som Snickers och innehåller mycket protein och annan hälsosam näring. Använd valfritt proteinpulver med chokladsmak men tänk på att konsistensen kan variera beroende på vilken proteinkälla det är tillverkat av, så var beredd på att du kan behöva anpassa mängderna.
DET KRÄMIGA LAGRET
5-6 urkärnade dadlar
3 msk jordnötssmör, crunchy
3 msk vatten
En nypa himalayasalt
Annons
Annons
2 msk kokosolja
KAKLAGRET
100 g kokosmjöl
100 g mandelmjöl
1 msk smält kokosolja
80 g brun rissirap
En nypa himalayasalt
CHOKLADLAGRET
100 ml smält kokosolja
2 msk proteinpulver med chokladsmak
80 g brun rissirap
1 tsk vaniljpulver
- För att göra det krämiga lagret blötlägger du dadlarna i varmt vatten i ungefär tio minuter, mixa sedan med de andra ingredienserna så att blandningen blir mjuk och tjock. Ställ åt sidan.
- För att göra kaklagret rör du ihop ingredienserna tills det är lite smuligt och krämigt. Se till att degen håller ihop och tryck sedan ner den i en plåt med bakplåtspapper.
- Ställ in i frysen i 30 minuter eller mer. Därefter häller du på det krämiga lagret och ställer in i frysen ännu en gång tills konsistensen är fast. Det kan ta några timmar.
- För att göra chokladlagret blandar du ihop alla ingredienserna. Ta sedan ut kakan ur frysen och skär den i 6-8 bitar. Doppa barsen i chokladen innan du låter dem stelna i frysen.