Yoga World
Annons
Annons
Meditation

Så tacklar du energivampyrer

Jagas du av energivampyrer? I den här meditationen får du hjälp att hantera dem.

Vissa människor suger fullständigt musten ur andra. Vi brukar referera till dem som energitjuvar eller energivampyrer, där de sistnämnda tillhör den grupp människor som du kanske inte uppfattar som särskilt påfrestande eller jobbiga till en början, men som smyger sig på för att sedan dränera dig totalt. Föreställ dig följande (men låt det inte bli utgångspunkten i din meditation!): Du kliver in i yogasalen, anländer till din väns cocktailparty eller kommer till kontoret på morgonen, och där finns en person som överröstar allt annat.

Han eller hon går på om något som har inträffat, hur jobbigt eller orättvist något är eller om hur synd det är om hen. Personen i fråga gestikulerar med yviga rörelser och pratar högre och högre för att alla ska förstå och ge sina sympatier, och du kan inte hur du än försöker undvika att lyssna. Efter bara några få sekunder känner du hur ditt eget humör dalar och all positiv energi inombords liksom sugs ur dig. Säg hej till en energivampyr! Som vi lovar bara kommer fortsätta att stjäla din energi tills du blir alldeles utmattad om du inte hittar ett sätt att hantera situationen.

Annons
Annons

Använd följande meditation för att skydda dig själv mot en energivampyr:

DEL 1

För att den här meditationen ska fungera så behöver du vända ditt medvetande inåt och vara närvarande i stunden. Se till så att fotsulorna är placerade i golvet och stå stadigt. Föreställ dig hur du är rotad i marken och hur rötter löper in genom tårna utmed fötterna och ut genom hälarna för att sedan gå ner i marken och nagla fast dig mot underlaget. Känn kontakten med jorden och stå rak i ryggen och med stort självförtroende.

DEL 2

Skapa ett skydd för din inre syn mot energivampyren – föreställ dig att du befinner dig bakom en sköld eller en vägg eller något annat som skyddar ditt hjärta och sinne. Se för din inre syn hur den negativa energin som personen utstrålar studsar mot skyddet utan att kunna nå dig. Närhelst du känner att du blir påverkad av energivampyren och din energi håller på att dala, se framför dig hur skyddet blir tjockare och mer motståndskraftigt undan för undan, och hur du blir allt bättre på att hindra energivampyren från att stjäla din hälsosamma, positiva prana.

DEL 3

Nu när du både är grundad i dig själv och har ett skydd mot omvärlden, är det dags att förflytta fokus till energivampyren. Människor som beter sig så här behöver läka inombords – detta är anledningen till att de försöker dra energi från dig. Föreställ dig hur ett ljusklot närmar sig ditt hjärta, att hjärtat fylls med värme och ljus och att du kan vända denna positiva energi mot personen som försöker stjäla din prana. Ge av det ljus och den värme som fyller ditt hjärta, så att personen ifråga kan återfå sin egen energi och inte längre behöver stjäla andras.

Oavsett var i livet du befinner dig eller i vilka sammanhang så kommer du alltid att stöta på människor som tar mer energi än de ger, personer som försöker dränera dig på din prana. Låt dem inte göra det! Använd den här meditationen som en sköld och försök att fylla dem med din positiva energi på dina villkor. ”Ju mer du ger, desto mer får du tillbaka” lyder ju ordspråket, och i det fall du väljer att frivilligt ge av dig själv till andra kommer du inte att uppleva att du blir dränerad på din, tvärtom. Istället skapar du ett positivt energiflöde som smittar av sig på andra och ger bra vibbar till omgivningen.

Text: Jill Lawson

LÄS OCKSÅ: Allt är energi
LÄS OCKSÅ: 3 tips som hjälper dig finna din naturliga rytm

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.