Att få till bra mellanmål mellan yogan och, tja, livet är inte alltid det lättaste.
Kampsportsexperten och personliga tränaren Fannie Redman har i vår ett samarbete med Arla där hon bland annat delar med sig av goda recept med KESO® cottage cheese. Som till exempel den bäriga bowlen på bilden ovan:
1 portion
- 250 g KESO® Cottage Cheese Naturell
- Granatäppelkärnor
- Valfria bär – exempelvis färska hallon, blåbär och jordgubbar
- Valfria nötter – exempelvis valnötter, hasselnötter, cashewnötter
Skölj bären och fördela i en skål. Lägg i cottage cheese och toppa med nötter och granatäppelkärnor.
Annons
Annons
10 veganska favoriter

Självklart har även Yoga Worlds bloggare kanontips på bra mellanmål! Denicé Lundevall tipsar om följande veganska mellanmålsfavoriter:
1. Chiapudding med kokosmjölk och bär
2. Kall quinoagröt med växtdryck, mango och banan, mixade nötter/frön
3. Smoothie gjord på växtdryck, grönkål, äpple och citronsaft
4. Müsli med växtdryck
5. Fruktsallad med nötter och frön
6. Rågknäckemacka med mosad avokado. Toppas med röd paprika, hampafrön och lite rödlök.
7. Grönsaksstavar med hummusdipp
8. Smoothie gjord på valfria bär + växtbaserat proteinpulver
9. Dadelbollar + hampaproteindryck
10. Kanelkryddade varma äpplen stekta i kokosolja + nötter och frön
Livias muggkaka

Livia Wanntorp tipsar om en smarrig muggkaka:
- 1 banan
- 1 ägg
- Lite kokosmjöl
- Pyttelite bakpulver
- Kakao eller annan krydda som kanel eller kardemumma
“Kör i mikro två minuter på full effekt, toppa med bär eller andra frukter (nötter om man inte är allergisk som jag…) och ät gärna med en klick grekisk yoghurt. Fin kontrast mellan det varma från muggkakan och det kalla från yoghurten!”
LÄS MER: Nytänkande mellis
LÄS MER: Knäppt, men lite gölligt, mellanmål
