Yoga World
Annons
Annons
Livsstil

Vilken är din superkraft?

Vi har alla den inom oss, den där kraften som gör oss extra starka, uthålliga, uppfinningsrika eller modiga. Den som visar oss vår väg och driver oss fram. Ibland tappar vi kontakten med den, kanske känns det till och med som att du aldrig haft den, men den finns där. Väntandes på att du ska koppla upp dig till den. För ett tag sedan gick jag utanför min bekvämlighetszon och arrangerade min första yogaretreat. Du som följer min blogg vet att veckan bjöd på många prövningar, men också att det gav mig insikt i vilken styrka jag har inom mig. Vilka mina superkrafter är.

Jag gör att folk ser sin egen styrka, jag sprider glädje och tar bort pressen på att ”man måste göra saker på ett visst sätt”. Något jag verkligen ser uppskattas i min roll som yogalärare då allt fler bli nyfikna på att ta klivet ut på mattan. Med mina hip hop-rock-akustisk-soul-blues-spellistor hittar yogisarna sitt flow. Mitt nördiga intresse för anatomi och kroppen gör att många blir starkare och rörligare, samt kan släppa taget om både sin fysiska och mentala smärta. Utanför mattan är jag en pålitlig vän, världens bästa storasyster och en kärleksfull partner.

Att säga det här, för mig själv, högt till någon annan eller i text till er är inte skryt. Det är inte fult eller oödmjukt. Det är ärligt och stärkande och gör att jag kan fortsätta utvecklas i mig själv som person, både i mina styrkor och svagheter. Framförallt gör det att jag kan släppa taget om alla de sakerna och vila med tillit i att jag är fullt tillräcklig som jag är, oavsett vilka superkrafter jag har (eller inte har).

Annons
Annons

Vilken är din superkraft, eller kanske superkrafter? Vad ger dig styrka att resa dig när livet kastat omkull dig? Vad får dig att våga
kasta dig ut för klippan och testa något nytt? Vad tackar andra dig för att du tillför i deras liv? Vad tackar du dig själv för att du gör för dig själv?

Ställ dig på mattan, igen och igen och igen. Oavsett om det är för fem minuter eller en timme, i ditt hem eller på studio, bara återvänd och ställ dig på mattan igen. För det är i det mötet med dig själv, bortom distraktioner och sorl, som du börjar skala bort allt det där som hindrar dig från att identifiera din kraft. En krigare, en svettdroppe, ett ohm och ett namaste i taget.

Text: Veronica Jäderlund

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.