Yoga World
Annons
Annons
Möt

Yoga från hjärtat hos Infinite Yoga Malmö

”Studio i fokus” är en artikelserie där Yoga World lyfter fram svenska yogastudios som på något vis utmärker sig lite extra. Den här gången har vi tagit oss till Malmö och Infinite Yoga – en studio som beskriver sig som unik i sitt stora engagemang för sättet de sprider yoga på.

Hej Johanna Lindberg, Infinite Possibilites Creator på Infinite Yoga Malmö. Berätta lite om grundarna och Infinite Yogas tillkomst!
– IYM är en annorlunda yogastudio som fokuserar på yoga som självutveckling. Grundarna Malin Sandell och Ina Elverljung ville visa att yoga är så mycket mer än bara asanas, att yogan har kraftfulla verktyg som kan förändra och förbättra människors liv! På studion väver vi därför in yogafilosofi och yogapsykologi i våra klasser, så att våra yogis varje gång de besöker oss får med sig nya insikter och visdomsskatter för personligt växande, självreflektion och medvetenhet.

Hur valde ni namnet Infinite Yoga?
– Yogafilosofin berättar att vi är oändliga varelser med oändliga möjligheter. Därav INFINITE. Här praktiserar vi yoga för att kunna se vår oändliga storhet och leva vår fulla potential!

Hur länge har ni funnits?
– IYM öppnade i september 2015 på Gustav Adolfs torg i Malmö. Innan dess hade Malin och Ina drivit den mindre studion My Spirit Yoga Malmö i fem år, innan de expanderade konceptet, bytte namn och öppnade nytt i stora härliga lokaler vid ett av Malmös största torg.

Infinite Yoga Malmös grundare Malin Sandell och Ina Elverljung.

Berätta lite om era lokaler!
– När Malin och Ina var på visning i sekelskiftesvåningen som IYM numera huserar i, kändes det som att komma hem. Tänk dig fem meter i tak, höga fönster, pampiga dubbeldörrar, balkonger i två väderstreck, stuckatur och kristallkronor i taken! En otroligt vacker och inspirerande oas som andas ljus och lugn med underbar rymd och atmosfär. Perfekt för expansion och självutveckling!

Du säger att ni har ett stort engagemang när det kommer till att undervisa i yoga, på vilket sätt då?
– Vi som undervisar här är otroligt måna om att skapa en personlig, tillåtande och trygg miljö som inspirerar till mer lätthet och glädje i livet. Tänk om vi kunde släppa på våra tankar om vad som begränsar oss och våga ta sikte mot det vi verkligen längtar efter? Vi älskar att bidra till människors liv och att se människor växa, det vill säga vara mer av just den han eller hon är. Vårt gemensamma intresse för självutveckling skapar ett engagemang som smittar av sig på våra elever.

Annons
Annons

Vad vill du att en som utövar yoga hos er har med sig hem efter klassens slut?
– Vi vill att du ska ha fått den där unika och värdefulla stunden med dig själv, för dig själv. Att kroppen har fått en skön stund och  att sinnet har fått möjlighet att släppa vardagens tankar och vandra fritt och stort. Vi vill att du har med dig ny inspiration, nya insikter och konkreta verktyg för ditt personliga växande. Verktyg som hjälper dig att skapa det du längtar efter i ditt liv.

På vilket sätt kan ni se att era olika yogaklienter förändras av yogan?
– En del besökare drar en skön suck av lättnad av att bara stiga in genom dörren. De berättar om en känsla av att komma hem till en plats att vila och landa på. Och det blir vi glada över, så känner vi också! Efter våra klasser och kurser upplever många en helt ny nivå av frihet och lätthet i livet och med kroppen. Med upplevelsen av att allting är möjligt väljer de oftare att fokusera på det som verkligen är viktigt i livet. De ser nya möjligheter och skapar sitt liv med större medvetenhet och många släpper även taget om det som tidigare har begränsat dem, så som föreställningar, andras åsikter, dömanden eller andra fixa idéer. Ett större inre lugn, mer energi, känslan av att vara lyckligare och känna att själen dansar lite oftare är också vanligt.

Fem meter i tak, höga fönster och kristallkronor möter en i yogasalen.

Vilka yogatraditioner undervisar ni i?
– Vi lärare är utbildade inom många olika traditioner, som my spirit yoga, yinyoga, vinyasa, ayurvedayoga, satyanandayoga, prana flow yoga, viryayoga, acroyoga och womb yoga. Vi är gränsöverskridande i vår undervisning och jobbar intuitivt och utifrån gruppens behov och energinivå i varje yogaklass, vilket innebär att klasserna ser olika ut från gång till gång. Våra klasser och kurser har ofta namn som berättar om fokus och känsla i klassen, snarare än vilken yogatradition den bygger på, som Heart Yoga, Lyxyoga och Free Flow Yoga.

Det är bara kvinnor som undervisar på IYM, hur kommer det sig?
– Det är inget medvetet drag, vi gillar män! Vi är ett team av nära vänner som undervisar och arbetar med massage och olika former av terapi här och vi välkomnar alla som längtar hit, oavsett kön.

Varför tycker du att man ska komma till just er om man vill börja yoga?
– IYM passar dig som vill leva och uppleva ditt liv fullt ut! För dig som vill vara den du är i alla lägen, oavsett omständigheter. Som vill öka din självinsikt, självkänsla och självkännedom, bli fri från fysisk, mental och känslomässig stress och få med dig konkreta verktyg för tanke- och känslohantering.

Ina och Malin är även terapeuter och driver högkänslighet.se med föreläsningar och terapi riktad till alla med personlighetsdraget HSP, samt Yogaretreat Österlen där deltagarna har möjlighet att djupdyka i tanke- och känslohantering genom yoga och andra konkreta verktyg.
– Vi ser det som en stor fördel att kunna hänvisa våra yogis vidare i starka processer de upplever i sina liv genom retreat och terapi.

Text Sofia Ekholm Foto Infinite Yoga Malmö

EFTERLYSNING!
Vet du en yogastudio som är värd att lyftas fram lite extra? Mejla in ditt tips tillsammans med några rader om studion till [email protected] – märk mejlet ”Studio i fokus”.

LÄS OCKSÅ: Världens vackraste studios

LÄS OCKSÅ: Så hittar du rätt yogastudio och lärare 

 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.