Yoga World
Annons
Annons
Asana

5 yogapositioner ni kan göra tillsammans

Vad har du för planer i helgen? Kanske kan du klämma några av dessa positioner som du kan göra tillsammans med din partner, kompis eller barnen?  

dansaren

1 Dansaren (natarajasana)
Det här är en bakåtböjningsposition som både stärker och sträcker ut stora delar av kroppen. Positionen kräver en hel del balans, så om man gör den tillsammans kan man få stöd av sin partner – eller ge stöd, i vissa fall. Positionen är även utmärkt för att förbättra rörligheten i bröstet och höfterna.


baten

2. Båten (navasana)
I båtpositionen jobbar man väldigt mycket med coremusklerna, och om man gör den tillsammans blir positionen något mildare. Tänk bara på att inte överbelasta ländryggen och att jobba ordentligt med magen. Har man svårt för att sträcka ut benen kan man alltid böja lite på knäna.

Annons
Annons

bryggan

3. Bryggan (urdhva dhanurasana)
Det här är en ordentlig bakåtböjning som inte är helt lätt. Gör man den tillsammans kan man passa på att se varandra djupt i ögonen – varför inte leka ”arga leken” för lite extra underhållning. Allt blir roligare tillsammans!


 

received_10155838102087281

4. Dubbelhund
Dubbelhunden skrev Elina om för ett tag sen – du kan läsa mer om den här. Det är en ganska svår position där det krävs en hel del samarbete, men den kan bjuda på många skratt på vägen.


 

lotus

5. Lotus (padmasana)
En lugn stund är kanske precis vad ni båda behöver – så varför inte varva ner och meditera tillsammans. Genom att sitta rygg mot rygg känner ni av varandras närhet och värme.


LÄS MER: 10 regler för en yogisk barnuppfostran
LÄS MER: 5 anledningar att dejta en yogi

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.