Yoga World
Annons
Annons
Yogamat

Dagens vego: Tortillapizza med hummus

Att förvandla tortillabröd till minipizzor går förvånansvärt snabbt och lätt, och de uppskattas både av barn och vuxna.

INGREDIENSER
Tortillabröd av fullkornstyp (se förslag nedan)
Hummus, egengjord eller färdigköpt (cirka 100 g per bröd)
Ditt val av topping (se förslag nedan)
Hackade färska örter, bjäst, flingsalt,
Färskmalen svartpeppar

  1. Värm ugnen till 200 grader och lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt. Lägg sedan tortillabröden på plåten. Ugnsbaka dem i 7–9 minuter, tills de är krispiga och gyllenbruna (håll lite koll under tiden – de kan gå från gyllenbruna till brända ganska fort). Lyft ut plåten från ugnen och låt bröden svalna medan du förbereder hummus och topping.
  2. Bred ut ett lager hummus (ganska generöst tilltaget, med mer ut mot kanterna än i mitten) på varje bröd och tillsätt ditt val av topping.
  3. Ugnsbaka sedan omedelbart (om du väntar för länge kan bröden bli mjuka och degiga) i 7–10 minuter. Ta ut plåten från ugnen och skär upp pizzorna i lagom portionsbitar. Strö över hackade färska örter och bjäst, och salta och peppra. Servera!

TORTILLATIPS:
Ett tortillabröd räcker bra till ett barn, men en vuxen behöver förmodligen två för att bli mätt.

Annons
Annons

TOPPINGTIPS:
Grönsaker med högt vatteninnehåll kommer att släppa ifrån sig vätska under tillagningen och kan därför göra pizzorna mjuka. Välj därför grönsaker som inte innehåller så mycket vätska, eller förrosta dem för att göra dem torrare. Vill du använda lite saftigare grönsaker (som tomater eller champinjoner) så är det helt okej, men lägg inte på för mycket och kombinera gärna med torrare ingredienser (som skivad lök, hackad paprika eller oliver). Vissa typer av topping bör helst tillsättas precis innan servering, som färska örter eller avokado.

Recept ur boken Plant-Powered Families: Over 100 Kid-Tested, Whole-Foods Vegan Recipes av Dreena Burton.

RECEPT: Marita Karlsons choco açaibowl
RECEPT: Spaghetti carawbonara – veganskt, lyxigt och riktigt gott! 

Sara Valfridsson

Sara Valfridsson

Chefredaktör
[email protected] 0470-76 24 00

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.