Grabba ätpinnarna och häng med Yoga World på ett smakfullt matäventyr med inspiration från Orienten!
6 portioner
Ingredienser
• 2 msk rostad sesamolja
• 1 stor rödlök, tunt skivad
• 8 vitlöksklyftor, finhackade
• 6 små pak choi, delade i fyra delar genom roten
• 1 bit färsk ingefära, stor som en tumme, skalad och skuren i tändsticksstora bitar
• 1 litet knippe koriander, separera stjälk och blad och finhacka därefter stjälkarna
• 225 g skogschampinjoner, avtorkade och skivade i tjocka skivor
• 2 msk svampketchup (catsup)
• 6 msk soja
• 2 msk mirin
• 2 stjärnanis, hela
• 2 grönsaksbuljongtärningar, helst ekologiska
• 1,5 dl vatten
• 200 g udonnudlar
Till den frasiga tofun:
• 400 g extrafast tofu, avrunnen, pressad och skuren i tärningar
• 4 msk solrosolja
• 4 msk majsmjöl
• Havssalt och svartpeppar efter smak
Gör så här:
1. Hetta upp en stor stekpanna eller kastrull till medeltemperatur och häll i sesamoljan. När oljan är varm tillsätter du de skivade champinjonerna och steker dem på hög värme tills de får en brynt yta.
2. Tillsätt vitlöken, stjärnanisen och ingefäran i pannan och låt steka några sekunder tills det börjar dofta.
3. Häll sedan i alla övriga ingredienser (förutom korianderbladen) i pannan och blanda runt. Låt allting koka upp och därefter fortsätta sjuda i ungefär 10 minuter, eller tills nudlarna är klara.
4. Blanda tofutärningarna med majsmjöl och kryddor i en skål. Hetta upp oljan i en stekpanna och lägg därefter i tofun. Stek tofun tills tärningarna blivit gyllenbruna och fått ett frasigt yttre. Ta bort pannan från plattan och stjälp över tärningarna på en bit hushållspapper så att den överflödiga oljan kan rinna av.
5. Tillsätt korianderbladen, men spara några till garnering.
5. Servera soppan i uppvärmda skålar. Se till att alla ingredienser är jämnt fördelade mellan skålarna. Toppa varje skål med frasig tofu, garnera med korianderblad och avsluta med att droppa lite soja och sesamolja över.
LÄS MER: Japansk wellness på Yasuragi
LÄS MER: Sallad i burk – perfekt på picknicken!
